Zanesljivo delovanje alarmnega sistema je ključnega pomena, se zavedajo pri podjetju HSI d.o.o.. Varovanje namreč ni efektivno, če varnostni sistem odpove ravno v trenutku grožnje. Oddelek za razvoj v podjetju HSI je razvil učinkovite, spodaj navedene, varnostne rešitve zoper prekinitvi delovanja alarmnega sistema. Vse varnostne rešitve alarmnega sistema ČUVAJ.SI so bile testirane in se izkazale kot tehnološko nadvse dovršene.

STALNI NADZOR NAD DELOVANJEM POVEZAVE IN NAPRAV

Varnostna rešitev ČUVAJ.SI je sposobna zaznati vse možne motnje v povezavi (npr. izpad el. napetosti, motnje GSM povezave, izpad komunikacijske linije …). Storitev v oblaku ves čas preverja delovanje povezave preko GSM omrežja, zato ste o kakršnihkoli motnjah obveščeni izjemno hitro v primerjavi z alarmnimi sistemi drugih proizvajalcev, ki tovrstno preverjanje praviloma izvajajo le 1-krat na 24 ur.

ČUVAJ.SI DELUJE NEMOTENO TUDI, KO NI ELEKTRIČNE NAPETOSTI

Ko sistem zazna izpad električne energije, se v trenutku preklopi na baterijo. Centralna enota in senzorji nemoteno delujejo dalje, saj so povezani direktno na oblak  in ni odvisna od internetne povezave ali modema-routerja. Ko se električna napetost spet povrne, se baterija avtomatično napolni.

O izpadu električne napetosti ste lahko takoj obveščeni z SMS sporočilom in/ali e-sporočilom. Obvestilo je praktično predvsem iz vidika, da v primeru prekinitve dobave električne energije poskrbite za dodatno varovanje objekta in hkrati ukrepate po navodilih elektro operaterja.

ČUVAJ.SI IMA UČINKOVITO ZAŠČITO PROTI SABOTAŽI

Komunikacija med senzorji in centralno enoto se ves čas preverja. Zato je centrala sposobna v trenutku zaznati kakršenkoli poskus sabotaže (npr. poškodba centrale, odstranitev ali poškodba senzorja …). Ob sabotaži se takoj sproži alarm in vas lahko o tem obvesti.

ČUVAJ.SI JE EDINA VARNOSTNA REŠITEV NA TRGU, KI JE SPOSOBNA NA PROFESIONALNI NAČIN OBVESTITI UPORABNIKA TUDI O IZPADU KOMUNIKACIJSKE LINIJE

Dejstvo je, da se izpadi GPRS povezave, ali laično GSM povezave, beležijo izjemno redko in še tedaj le za kratek čas. Toda kljub temu lahko ČUVAJ.SI omenjeno motnjo takoj prepozna in vas o tem nemudoma obvesti (SMS-sporočilo in/ali e-sporočilo). Alarmni sistem ČUVAJ.SI vas o izpadu GSM-povezave obvesti profesionalno – z SMS-sporočilom in če želite, tudi z e-sporočilom. Več o tej izjemni, tehnološko dovršeni varnostni rešitvi, si lahko preberete tukaj.

STALNI NADZOR NAD STATUSOM BATERIJE

Ko sistem zazna, da je baterija v senzorju šibka, ste lahko o tem takoj obveščeni. Opozorilo se izpiše na zaslonu centralne enote ali SMS-sporočilo in/ali e-sporočilo z informacijo o dotičnem senzorju.