Ali se bo sprožil alarm, če vlomilci uničijo senzorje ali centralno enoto?

Alarmni sistem ČUVAJ.SI ima vse senzorje zaščitene proti sabotaži. Ne glede na vrsto njihove poškodbe, se bo alarm vedno sprožil. Priporočamo, da dostop do centralne enote zaščitite s senzorjem. Torej, če je centrala nameščena v vhodnem prostoru, naj bo v njem nameščen tudi senzor. V tem primeru, se bo alarm zagotovo sprožil prej, kot bo vlomilec uspel uničiti centralo.

Kaj pa, če zmanjka elektrike? Ali bo alarmni sistem še vedno deloval?

Da. Alarmni sistem ČUVAJ.SI ima vgrajeno baterijo in v primeru izpada električnega toka nemoteno deluje dalje. Več si lahko preberete tukaj.

V svojem stanovanju imam že zmontiran alarmni sistem drugega proizvajalca, vendar si sedaj želim obveščanje ČUVAJ.SI. Kakšen je postopek in strošek za menjavo varnostnega sistema?

V primeru, da že imate alarmni sistem v stanovanju, za prehod na obveščanje ČUVAJ.SI nakup alarmnega sistema in montaža nista potrebna. Prednost varnostne rešitve ČUVAJ.SI namreč je, da se v vaš že obstoječi alarmni sistem zgolj dogradi ustrezen komunikacijski modul, katerega se poveže z ČUVAJ.SI obveščanjem.

Mnenja sem, da je ČUVAJ.SI profesionalen varnostni sistem in zato vreden nakupa, vendar težko plačam vse na enkrat – alarmni komplet in naročnino.

Letna naročnina za prvo leto je že všteta v ceno alarmnega kompleta! V kolikor pa nam priporočite novo stranko, katera se odloči za nakup ČUVAJ.SI, vam dodatno leto naročnine za vaš ČUVAJ.SI podarimo mi.

Slišal sem, da je ČUVAJ.SI mogoče kupiti na tujem trgu za 100 € ali manj brez mesečne naročnine. Ali je to res?

Ni res. Naj najprej poudarimo, da lahko ČUVAJ.SI kupite izključno v Sloveniji. Res je, da ima alarmni sistem ČUVAJ.SI ohišje tujega proizvajalca, vendar je programska oprema, ki se nahaja znotraj ohišja popolnoma prilagojena rešitvi ČUVAJ.SI. Rešitev ČUVAJ.SI je celota, ki združuje alarmni sistem, cloud z obveščanjem in mobilno aplikacijo. Rešitev je mogoče aplicirati na katerokoli  alarmni sistem na našem trgu. Programsko platformo rešitve ČUVAJ.SI je razvil oddelek za razvoj priznanega in certificiranega podjetja HSI d.o.o. iz Slovenije. Podjetje ima na področju varnostnih rešitev izkušnje že vrsto let, razvili so že številne visoko tehnološko dovršene varnostne rešite. Več si lahko preberete tukaj.

Za druge alarmne sisteme ni potrebno plačevati letne naročnine, zakaj jo je potrebno za alarmni sistem ČUVAJ.SI?

Letna naročnina je uporabniku prijazen način plačevanja profesionalne varnostne storitve. To znaša preračunano 5€  na mesec. Cena je nadvse ugodna, saj zajema praktično neomejeno število klicev in sporočil ter zanesljivo delovanje, kar je za varnostni sistem bistvenega pomena.  Tudi nekateri drugi alarmni sistemi za storitev zahtevajo plačilo in sicer v obliki polnjenja pred-plačniške kartice. V tem primeru je strošek odvisen od porabe klicev in sporočil, ki pa je lahko tudi večji od 5 € na mesec. Dodatna slabost omenjenega plačilnega sistema je, da morate ves čas skrbeti, da je pred-plačniška kartica polna, sicer ste v primeru alarma prikrajšani za obvestilo. Največja šibka točka ne naročniškega plačilnega sistema pa je okrnjena zanesljivost v delovanju varnostnega sistema (glej primerjavo v spodnji tabeli).  Tisti alarmni sistemi, ki pa storitev opravljajo izključno brezplačno oz. ki ne delujejo na GSM omrežju, so manj zanesljivi. Več o pomanjkljivostih in prednostih različnih alarmnih sistemov si lahko preberete tukaj.

Grafična primerjava med alarmnim sistemom ČUVAJ.SI z letno naročnino in drugimi alarmnimi sistemi brez letne naročnine.