Visoko občutljivi senzorji alarmnega sistema ČUVAJ.SI poleg gibanja nepridipravih v vaši hiši, vikendu ali podjetju zaznavajo tudi odpiranje vrat, oken, predalov, sefov … V primeru alarma ste takoj obveščeni s telefonskim klicem,  SMS-sporočilom in email-sporočilom. Glede neželenega zaznavanja hišnih ljubljenčkov ste lahko brez skrbi. Senzorji alarmnega sistema ČUVAJ.SI namreč ne bodo sprožili alarma pri zaznavanju gibajočih teles z maso do 20 kg in/ali manjših od 50 centimetrov. Prav tako ste lahko brez bojazni pred lažnimi alarmi. Slednjih skoraj ni oziroma pojavijo se le v primeru, ko senzor ni v pravilni legi.

Pomembno pri protivlomnem varovanju je tudi glasno opozarjanje na sprožen alarm. ČUVAJ.SI ima vgrajeno notranjo sireno, ki zelo glasno opozarja vlomilca, da je bil zaznan. Iz psihološkega aspekta je glasen zvok sirene za vlomilca nadvse moteč dejavnik, saj pri svojem delu ne more slišati morebitnega prihoda intervencije ali lastnika. S sireno ustrezne glasnosti torej poskrbimo, da je vlomilec v objektu kar najkrajši čas.

ZAZNAVANJE GIBANJA - SENZOR GIBANJA 110 IN 360 STOPINJ

PREGON VLOMILCEV

Na voljo sta dve različici senzorjev gibanja. Prvi pokriva kot zaznavanja 110 stopinj in se montira na steno. Drugega se montira na strop in pokriva kot zaznavanja 360 stopinj. S slednjim je pod drobnogledom celoten prostor. Ko senzor zazna gibanje nezaželene osebe v prostoru, se sproži alarm in vi ste o tem takoj obveščeni s telefonskim klicem,  SMS-sporočilom in email-sporočilom.

Primer uporabe

PREŽENITE VSILJIVCA
Ob vstopu vlomilca v prostor se sproži zelo glasna sirena, katere namen je, da vsiljivca prežene in posledično odvrne od tatvine. Hkrati ste o dogodku takoj obveščeni.

ZAZNAVANJE ODPRTO / ZAPRTO - MAGNETNI KONTAKT

ZAŠČITA PROTI KRAJI IN VLOMU

Ko magnetni kontakt (senzor za odprto/zaprto) zazna, da se odpro vrata, okno, predalnik ipd., se takoj sproži alarm in vi ste o tem tudi takoj obveščeni s telefonskim klicem,  SMS-sporočilom in email-sporočilom.

Primer uporabe

NE DOVOLITE, DA NEPRIDIPRAVI VSTOPI V VAŠ DOM
Cilj magnetnega kontakta je, da vlomilcu prepreči vstop v dom. Ob odpiranju oken ali vrat se namreč sproži zelo glasna sirena. Hkrati ste o dogodku takoj obveščeni.

ZAŠČITITE SVOJE DRAGOCENOSTI
Ko nepridipravi najde skrit kotiček z vrednimi predmeti, magnetni kontakt sproži glasno sireno z namenom, da vsiljivca prežene in posledično odvrne od tatvine. O dogodku ste takoj obveščeni.

 

OBVEŠČANJE O DEJANJU OSEBE

Primarna naloga magnetnega kontakta je ščiti proti vlomu in ropu, vendar mu vi lahko določite tudi drugo funkcijo, kot je npr. obveščanje o dejanju osebe.

Ko magnetni kontakt (senzor za odprto/zaprto) zazna, da se odpro vrata, okno, predalnik ipd., se ste o tem takoj obveščeni. Ker gre v opisanem primeru zgolj za obveščanje, oglašanje sirene ni nujno, zato jo lahko izklopite.

 
 

 

 

Primer uporabe

BODITE OBVEŠČENI, ČE VAŠ OTROK ODPRE OKNO ALI VRATA
Bodite obveščeni takoj, če npr. vaš otrok odpre okno ali vrata. ČUVAJ.SI vam omogoča, da v sistemskih nastavitvah nastavite poleg načina in vsebine obveščanja tudi vklop ali izklop sirene za tovrstne primere.

BODITE OBVEŠČENI O PRIHODU IN ODHODU OSEBE
Kadar niste prisotni v svoji pisarni ali trgovini, a ste v njeni bližini npr. v skladišču, vas ČUVAJ.SI lahko obvesti ob vstopu stranke. Enako funkcijo lahko uporabite tudi v drugih situacijah, npr. otrok (npr. šolar) odšel / prišel domov.