NOVICE  IN  OBVESTILA


Invazija v polnem teku, prijeli so jih približno 385, vseh še niso prešteli

Invazija v polnem teku, prijeli so jih približno 385, vseh še niso prešteli

V času dela prostih dni in praznikov (od 30. oktobra do danes, 4. novembra, do 6. ure) so slovenski policisti prijeli približno 385 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Približno zato, ker vseh prijetih na območju Policijske uprave Koper še niso popisali. Dodatno so prijeli še 14 tihotapcev. V enem od kombiju, ustavljenem v Goriči vasi pri Ribnici, je bilo kar 41 migrantov.

PU Novo mesto: Prijeli 66 migrantov in 3 tihotapce

V petek popoldne so črnomaljski policisti v Vukovcih prijeli 3 Maročane. V soboto zvečer so pri Slamni vasi prijeli Maročana in Alžirca. Ponoči so metliški policisti v Rosalnicah prijeli Tunizijca in Maročana.

V petek zvečer in ponoči so brežiški policisti v Veliki Dolini in Mostecu prijeli 2 Sirijca. Še enega Tunizijca so pri prijeli na mejnem prehodu Obrežje. Tujec se je skrival na avtobusu, ki je pripeljal iz Hrvaške.

Včeraj so pri Dolžu (Novo mesto) okoli 12. ure prijeli 6 migrantov (4 Palestince, Iračana in Sirijca). V širši okolici so prijeli tudi 34-letnega državljana Srbije, ki je tujce z osebnim avtomobilom nameraval prepeljati v notranjost države. Aavtomobil so zasegli, vozniku pa odvzeli prostost in ga bodo s kazensko  ovadbo privedli  k  preiskovalnemu sodniku.

Danes ponoči je na mejni prehod Obrežje pripeljal voznik osebnega avtomobila  slovenskih registrskih oznak. Policisti  so v prtljažniku avtomobila Škoda superb našli skrita 2 Afganistanca. 34-letnemu vozniku iz Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost,
ga pridržali in mu zasegli  osebni  avtomobil.

Sinoči okoli 22. ure je na Obrežje pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Severne Makedonije. Policisti so med tovorom našli skrite 3 Pakistance, predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

V sredo in četrtek so prijeli še 45 migrantov in tihotapca, državljana Čečenije. V sredo so jih prijeli 24, v četrtek 21. Prijeli so jih na Tanči Gori, Žežlju (Vinica), Mali Lahinji in Stari Lipi, v okolici Doblič in na avtobusni postaji v Preloki. Pred Birčno vasjo so jih prijeli 6 in hkrati 41-letnega državljana Čečenije, ki jih je prevažal. V Brežicah so dodatno prijeli še Maročana.

Prijeli so jih tudi v Ručetni vasi in Zapudju. Na na območju Cerovega Loga (občina Šentjernej) pa so prijeli še 15 migrantov, še enega v Kostanjevici na Krki.

Več informacij o migrantskih pohodih si preberite na viru https://moja-dolenjska.si/invazija-v-polnem-teku-prijeli-so-jih-priblizno-385-vseh-se-niti-presteli-niso.

 

Vsem pa priporočamo, da svoje nepremičnine, vikende, hiše in drugo zavarujete z alarmnim sistemom ČUVAJ!

Previous Article Pametno upravljanje z napravami
Next Article Pripeljite prijatelja in prihranite!
Print
235 Rate this article:
5.0

Theme picker